Ako zmeniť celkovú veľkosť obrázku online

Email marketing

Ako zmeniť celkovú veľkosť obrázku online

Obrázky sú súčasťou takmer každého e-mailu. Nie vždy však máme po ruke obrázok, ktorý sa svojimi rozmermi hodí do e-mailu, ktorý práve pripravujeme.

  • Jan Spáčil
  • Autor

  • Jan Spáčil

Photopea. Český nástroj, ktorý sme si zamilovali.

My sami používáme už niekoľko rokov pre upravenie obrázku nástroj, ktorý sa nazýva Photopea. Je online, je rýchly, spoľahlivý, ľahko sa používa a je zadarmo. Naviac, je to český produkt, ktorý je kompletne v českom jazyku. Dnes Vám ukážeme, ako pomocou  tohoto  nástroja upraviť celkovú veľkosť obrázku, ktorý potrebujete vložiť do e-mailu.

Pomocou Photopei môžete svoje fotografie a obrázky zmenšovať, zväčšovať, orezávať, meniť farbu, zaostriť atď. Možnosti pre úpravu obrázkov, ktoré máte k dispozícii je veľmi veľa a tento nástroj, tí čo to ovládajú, môžu porovnať s ďalšími najrozširenejšími.

Keď potrebujete změniť celkovú veľkosť obrázku pre vloženie do e-mailu.

Poďme si ukázať, ako postupovať pri úprave celkovej veľkosti obrázku. Teda úprave rozmeru v pixeloch.

Ak si stiahnete obrázok napríklad z fotobanky, bude jeho rozmer pravdepodobne väčší, než ten, ktorý potrebujete do e-mailu. Správný postup je taký, že by obrázky použité v e-mailu mali byť ideálne vo veľkosti 1:1, teda ich rozmer by mal zodpovedať rozmeru poľa, do ktorého chcete obrázok vložiť.

Ak teda použijete obrázok z fotobanky, alebo obrázok, ktorý ste sami vyfotili, je potrebné jeho rozmery prispôsobiť. Ukážme si, ako pomocou nástroja Photopea zmeníme veľkosť obrázku na rozmer, ktorý potrebujete.

Ako na to?

  1. Uložte si obrázok do počítača.
  2. Na strane photopea.com si otvorte program Photopea a nastavte slovenský jazyk. Nemusíte si založiť účet ani sa nikde registrovať. Všetko je zadarmo

    Jak upravit fotku

  3. Slovenčinu nastavíte pomocou horného menu More > Language > Slovensky.

    Jak změnit velikost obrázku

  4. V okne uprostred obrazovky zvolte „Otvoriť z počítača“.
  5. Vyberte uložený obrázok a kliknite na „Otvoriť“.
  6. Aby ste získali obrázok, ktorý bude 1:1, potrebujeme prispôsobiť rozmer obrázku, presnejšie jeho šírku na rozmer 650 px (čo je základná šírka e-mailu) mínus 2x16 px (čo sú okraje emailu). Tým dostanete šírku 618px. Kvôli tejto úprave vždy pracujeme iba so šírkou. Výška sa nám prispôsobí podľa nami zvolenej šírky automaticky a preto ju neupravujeme. Tým zachováme pôvodný pomer strán obrázku bez zmeny a predíjdeme tak jeho zdeformovaniu.
  7. Pre zmenu veľkosti obrázku vyberte z horného menu Obraz ˃ Veľkosť obrazu a v okne, ktoré sa vám zobrazí, nechajte všetko bez zmeny. Upravte iba hodnotu v políčku šírka, kde napište 618 px. Nič sa nestane, keď ako rozmer nastavíte 650 px. Ide hlavne o to, že ak mal obrázok 4000 px na šírku, bude velká aj jeho datová veľkosť, ktorá môže spôsobiť, že sa bude obrázok u príjemcu po otvorení e-mailu velmi dlho načítavať. Rozdiel vo veľkosti a ani rozdiel v kvalite obrázku sa príliš neliší, ak miesto 618 px zvolíte 650 px.

    Jak změnit velikost obrázku

  8. Po zadání novej hodnoty kliknite na „OK“.

    Jak změnit velikost obrázku

  9. Zmenu veľkosti ihneď vidíte. Pozor, rozmer, ktorý vidíte na obrazovke nemusí presne zodpovedať nastavenej veľkosti obrázku.

    Jak změnit velikost obrázku

  10. Ak sa chcete presvedčiť, aký veľký obrázok na obrazovke bude, potom pomocou horného menu zvoľte Zobrazenie ˃ Skutočné pixely.

    Jak změnit velikost obrázku

  11. Takto upravený obrázok uložte.Pomocou horného menu zvolťe Súbor ˃ Uložiť ako ˃ JPG.

    Jak změnit velikost obrázku

  12. Súbor sa hneď stiahne a následne ho nájdete vo vašom počítači medzi stiahnutými súbormi. Takto upravený obrázok môžete vložiť do vášho e-mailu v Quande.
     

Ak vás tento návod inšpiroval, napíšte nám, čomu by sme sa mali venovať nabudúce a my sa pokúsime  ďalší podobný návod pripraviť.

 

Ak sa vám článok páčil, nechajte nám komentár. Milujeme komentáre!

Držíme vám palce!

Jan Spáčil

 

MOHLO BY VÁS TAKY ZAUJÍMAŤ:

"8 chýb, ktoré ohrožuju mieru preklikov vášho newsletteru"

alebo

"Ako napísať predmet emailu. Detailný sprievodca, ktorý nebudete chcieť, aby čítala vaša konkurencia."

 

"Vyskúšajte Quandu na 14 dní zadarmo až s 200 kontakty."

Vyskúšajte zadarmo