Kde nájsť kvalitné fotografie pre váš e-mail marketing zadarmo

Email marketing

Kde nájsť kvalitné fotografie pre váš e-mail marketing zadarmo

Kvalitný marketing zahrňujúci e-mail marketing vyžaduje okrem skvelého systému tiež dokonalé spracovanie. Vizuálny obsah reprezentuje značku a pre niektoré firmy je dokonca rovnako dôležitý ako obsah samotného newsletteru. Kde hľadať kvalitné fotografie zadarmo?

  • Jan Spáčil
  • Autor

  • Jan Spáčil

V dnešnej dobe je do väčšiny newsletterov potrebné dať  okrem kvalitného textového obsahu tiež atraktivný vizuálny obsah. Stáva sa, že sa taký obrázok jednoducho „ vygoogli“ (vyhľadá na internete), skopíruje a použije. V tých najhorších prípadoch dokonca dochádza k sťahovaniu (krádeži) fotografií z webu konkurencie, alebo iných webových stránok. Ľudia ale často zabúdajú na to, že sa na tieto obrázky vzťahujú autorské práva a bez odkúpenia alebo dovolenia ich nie je možné  použiť pre komerčné ani pre nekomerčné účely. Za takéto nelegálne obrázky sa potom môžu pokuty pohybovať  až vo výške niekoľkých desiatok tisíc korun. 

Avšak existujú weby, kde je možné nájsť krásné obrázky vhodné pre prezentáciu značky a firmy a je možné ich úplne legálne použiť. Nižšie nájdete tri tipy na tie najlepšie z nich, pamätajte ale, že možnosť použitia pre komerčné účely (bez nutnosti kúpiť fotku, alebo uviesť autora) sa vzťahuje iba na obrázok jako taký.

Ak obrázok obsahuje chránené značky a inkony (např. Louis Vuitton, Facebook, olympijské kruhy), je potrebné si najprv zistiť, či je možné fotku zadarmo použiť alebo je potrebné najprv kúpiť licenciu na značku, ktorá je jej obsahom.

 

Unsplash.com

fotografie pro email marketing zdarma

Unsplash je jedným z najobľúbenejších zdrojov obrázkov (fotografií) s nádychom luxusu, kvalitného designu a čistého prevedenia. Ide o výber kvalitných záberov a takmer vždy sa tu nájdeme  tématické obrázky, ktoré predovšetkým komunikujú náladu, zábavu alebo určitú situáciu. Všetky ponúkané fotografie sú k dispozícii bez nutnosti nákupu licencie, uvedeniu autora alebo webové stránky.

 

Pixabay.com

fotografie pro email marketing zdarma

Pixabay je jedným z najznámejších „free“ zdrojov pre fotografie, obrázky, ilustrácie a vektory. Je otvorený všetkým, aj amatérským tvorcom. Vďaka tomu má širokú ponuku vizuálneho obsahu, ale nie vždy ide o vysoko kvalitné spracovanie. Avšak aj tak vieme vybrať pekné obrázky, alebo ilustrácie, ktoré sa zcela zadarmo dajú použiť ku komerčným účelom bez nutnosti uviesť autora alebo webovú stránku. Pri každom obrázku je možné väčšinou vyberať zo štyroch rôznych veľkostí.

 

Gratisography.com

fotografie pro email marketing zdarma

Zaujímavé obrázky ľudí, prírody a ďalšieho nájdete na gratisography.com. Nepôsobia ako klasické reklamné obrázky, niektoré dokonca skôr trochu šialené. I napriek tomu je možné nájsť zaujímavú ponuku atraktívneho vizuálního obsahu. Fotografie sú zadarmo k dispozícii i pre komerčné účely. Nie je však možné ich použiť ako obsah webu podobnému gratisography alebo pre nemorálne účely.

 

Držíme Vám palce!

Veronika Jandová